Τηγανίτες με ανθότυρο και σάλτσα φράουλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tiganites me anthotiro kai saltsa fraoylas

Υλικά

Για τις τηγανίτες:
  • 2 αβγά (κρόκοι + ασπράδια, χωρισμένα)
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • φύλλα δυόσμου, για γαρνίρισμα
  • φρέσκες φράουλες, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 5-6 φρέσκες φράουλες
  • 1 κ. γ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 φύλλα δυόσμου 

 

Διαδικασία

Για τις τηγανίτες:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σαν μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία.

Ρίχνουμε 1 κ.σ.μείγματος τη φορά στο ζεστό τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Φροντίζουμε οι κουταλιές μείγματος να απέχουν μεταξύ τους γιατί οι τηγανίτες απλώνουν.

Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Για τη σάλτσα φράουλας:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα να ζεσταθεί μαζί με ½ φλ. νερό.

Προσθέτουμε τις φρέσκες φράουλες, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού,  2-3 φύλλα δυόσμου και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα του δυόσμου.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες με τη σάλτσα φράουλας, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα  φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Ανθότυρο Γάλα Δυόσμος Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μαρμελάδα φράουλα Νερό Φράουλες

Σχετικές Συνταγές