Λεμονάτο κριθαράκι με κοτόπουλο και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Lemonato kritharaki me kotopoylo kai elies

Υλικά

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 2 φλ. (450 ml) ζωμό κότας 
  • 1 φλ. (75 γρ.) κριθαράκι χωρίς γλουτένη
  • ½ μέτριο λεμόνι, κομμένο σε 4 φέτες
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, τις φέτες λεμονιού, τις ελιές, το χυμο λεμονιού, τη ρίγανη, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές