Λαβράκι με τσίλι, λεμόνι και κόλιανδρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lavraki me tsili lemoni kai koliandro

Υλικά

  • 4 λαβράκια (400 γρ. - 500 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 2 μικρές, κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Φιλετάρουμε τα λαβράκια.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Αλείφουμε τα λαβράκια και από τις δυο πλευρές με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Περιχύνουμε τα λαβράκια με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Λαβράκια Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (τσίλι)

Σχετικές Συνταγές