Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες και πιπεριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Katsikaki kokkinisto me patates kai piperies

Υλικά

  • 2 κιλά κατσικάκι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 πατάτες, τεμαχισμένες
  • 4 πιπεριές κόκκινες, τεμαχισμένες
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 400 γρ ντομάτα , τριμμένη
  • 1 κ.γ κουρκουμά σκόνη
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2/4 φλ. μαϊντανό, τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • 2/4 φλ. κόλιανδρo, τα φύλλα,  χοντροκομμένα

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σταδιακά τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για να θωρακιστεί και να κρατήσει τα υγρά του, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κρέας και μόλις πάρει θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Μόλις πάρει το φαγητό βράση, τοποθετούμε το σκεύος σκεπασμένο με το καπάκι στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180οC.

Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Αφαιρούμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κατσίκι Κόλιανδρος Κουρκουμάς Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Ντομάτες Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη)

Σχετικές Συνταγές