Κουλουράκια με κρασί και σουσάμι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 25 κουλουράκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Koyloyrakia me krasi kai soysami

Υλικά

  • ¾  φλ. σουσάμι λευκό και μαύρο ανάμεικτο
  • ½ φλ. σπορέλαιο
  • ½ φλ. μαργαρίνη
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Διαδικασία

Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 175οC, μέχρι να ξανθύνει.

Χτυπάμε μερικά λεπτά στο μπλέντερ το σπορέλαιο, τη μαργαρίνη, το κρασί και τη ζάχαρη για να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μισό σουσάμι και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε ζύμη μαλακιά, που να πλάθεται.

Πλάθουμε μικρά κουλούρια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τα βουτάμε σε λίγο νερό.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Ζάχαρη Κρασί (λευκό) Μαργαρίνη Σουσάμι Σουσάμι (μαύρο) Σπορέλαιο

Σχετικές Συνταγές