Καλαμάρι τηγανητό με τσίλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kalamari tiganito me tsili

Υλικά

  • 800 γρ καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο, χωρισμένο (30ml + 30ml)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 10 ml πάστα τσίλι
  • 30 ml χυμός λεμόνι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμάρια, 30 ml (2 κ.σ.) ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάστα τσίλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν τα καλαμάρια με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε τα καλαμάρια να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο (30 ml).

Αφαιρούμε τα καλαμάρια από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε καλά, αλλά κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Τηγανίζουμε τα καλαμάρια στο ζεστό ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε τα καλαμάρια από το τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με συνοδεία σάλτσας τσίλι και φέτες μοσχολέμονου. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Καλαμάρια Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Τσίλι (πάστα)

Σχετικές Συνταγές