Λουκάνικα και γαρίδες με λαχανικά στο αλουμινόχαρτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Loykanika kai garides me lachanika sto aloyminocharto

Υλικά

  • 680 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 360 γρ. βόειο λουκάνικο, τεμαχισμένο
  • 2 καλαμπόκια, κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 450 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ.  μείγμα μπαχαρικών cajun (πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι)
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε την γκριλιέρα σε υψηλή φωτιά.

Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο περίπου 30εκ.

Χωρίζουμε τις γαρίδες, το λουκάνικο, το καλαμπόκι και τις πατάτες σε 4 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου σε μία στρώση.

Διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσουμε πακετάκια.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών cajun, αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε τα πακετάκια να ενωθούν τα υλικά.

Κλείνουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο σφραγίζοντας τα πακετάκια.

Τοποθετούμε τα πακετάκια πάνω στην γκριλιέρα και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Γαρίδες Ελαιόλαδο Καλαμπόκι Λουκάνικα (καπνιστά) Μαϊντανός Μείγμα μπαχαρικών cajun Πατάτες (baby) Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές