Μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο, brie και μαρμελάδα φράουλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mperger me fileto kotopoylo brie kai marmelada fraoyla

Υλικά

  • ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 μάτσο φρέσκο σπανάκι
  • 120 γρ.  τυρί brie, κομμένο σε φετάκια
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών.

Σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά.

Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να φανούν τα σημάδια της σχάρας επάνω στα φιλέτα και να μαγειρευτεί το κρέας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δυο φιλέτα κοτόπουλου.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα της μαγιονέζας, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ψημένου μήλου, φετάκια τυρί brie , αλείφουμε λίγη μαρμελάδα φράουλας, τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλου, από μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλας, καπακώνουμε και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές