Κροστάτα με μήλα (Ιταλία)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Krostata me mila Italia

Υλικά

  • 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • Ελάχιστο αλάτι 

Διαδικασία

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το νερό και ελάχιστο αλάτι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μέτρια και την αφήνουμε να σταθεί 20-30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190°. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και την κρέμα μέχρι να ασπρίσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη ταρτιέρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ανάλογο μέγεθος και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, πιέζοντας να εφαρμόσει στα πλάγια. Τοποθετούμε τις φέτες τα μήλα παντού στην ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε την τάρτα για 25-30 λεπτά. Η κρούστα πρέπει να έχει αποκτήσει χρυσό χρώμα και να έχει πήξει στο κέντρο. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη Κρέμα γάλακτος Μήλο

Σχετικές Συνταγές