Λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 450 γρ. καπνιστό λουκάνικο
- 680 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες 3εκ.
- 3-4 καρότα, τεμαχισμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών cajun (θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Τεμαχίζουμε το λουκάνικο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λουκάνικο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακινούμε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Θυμάρι (φρέσκο)
Καρότα
Κρεμμύδι
Λουκάνικα (καπνιστά)
Μείγμα μπαχαρικών cajun
Πατάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο