Μουστοκούλουρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 25-35 κουλούρια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Moystokoyloyra

Υλικά

  • ¼ φλ. μπράντι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. πετιμέζι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο μπράντι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σύρμα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μελάσα και  τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπράντι, το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά  το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που επιθυμούμε.

 Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Γαρύφαλλο Γαρύφαλλο (σκόνη) Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κανέλα Μπέικιν πάουντερ Μπράντι Πετιμέζι Πορτοκάλι (χυμός) Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές