Μπισκότα με μήλο κανέλα και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Mpiskota me milo kanela kai karydia

Υλικά

  • 2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης  
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  •  1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα 
  • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα 
  • 1/2 κούπα βούτυρο βγαλμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη 
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 
  • 2 αβγά 
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια 
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τα καρύδια. Κρατάμε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν (3-4 λεπτά), προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμη να αναμειχθούν όλα τα υλικά.  Κόβουμε σε κομματάκια το μήλο και αμέσως το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και της βρώμης συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια συμπαγής ζύμη. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη και αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι με την πίσω πλευρά του κουταλιού. Ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά 

Σχετικές Συνταγές