Ζυμαρικά ριγκατόνι με λουκάνικα χωριάτικα, μανιτάρια και τυριά στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika rigatoni me loykanika manitaria kai tyria sto foyrno

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Μυκόνου, τεμαχισμένο
  • 225 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • 5 φλ. σάλτσα μαρινάρα
  • ¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες  του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το λουκάνικο, τα μανιτάρια και την πιπεριά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στραγγίζουμε το μείγμα, προσθέτουμε τη σάλτσα μαρινάρα, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακινούμε το τηγάνι να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 40εκ. ρίχνουμε το μείγμα ζυμαρικών-λουκάνικων και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά ξεσκέπαστα για 25-35 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά και να λιώσει το τυρί.

Αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ζυμαρκό (rigatoni) Κρέμα γάλακτος Λουκάνικα (Μυκόνου) Μανιτάρια Μοτσαρέλα Παρμεζάνα Πιπεριά (κόκκινη) Σάλτσα (μαρινάρα)

Σχετικές Συνταγές