Ψητά κυδώνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita kydonia

Υλικά

  • 3 κυδώνια
  • 18 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. κρασί πόρτο
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 1/3 φλ. ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε στη μέση.

Μπήγουμε 3 καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κυδώνι.

Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.

Προσθέτουμε το νερό, το κρασί και τα ξύλα κανέλας στο ταψί.

Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε τα κυδώνια στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Γυρίζουμε τα κυδώνια ανάποδα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κυδώνια για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Περιχύνουμε κάθε κυδώνι με 1 κ.σ. από τους χυμούς του ταψιού και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γαρύφαλλο Ζάχαρη Κανέλα (ξυλαράκι) Κρασί (Πόρτο) Κυδώνι Νερό

Σχετικές Συνταγές