Μάφινς σοκολάτας με καφέ και μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 μάφινς ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Muffins sokolatas me kafe kai mpanana

Υλικά

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 2/3 φλ. λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλ. αλεύρι (1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • ½ φλ. σκόνη κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, αλεσμένο
  • 3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις μπανάνες, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα,  μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε στο μείγμα τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υγρά και τα ξηρά υλικά, μέχρι να ενωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές