Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και μανταρίνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me kokkino lachano kai mantarini

Υλικά

  • 500γρ. κόκκινο λάχανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 50ml. ξύδι βαλσάμικο με μέλι
  • 4 κ.σ. καρυδέλαιο
  • 4 μανταρίνια
  • 60 γρ. καρύδια
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη λαχανικών.

Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βαλσάμικο με μέλι και το καρυδέλαιο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

Περιχύνουμε το λάχανο με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα στεγνό τηγάνι βάζουμε τα καρύδια και τα ψήνουμε ελαφρά.

Χοντροκόβουμε τα ψημένα καρύδια.

Μοιράζουμε το λάχανο στα πιάτα, προσθέτουμε τα καρύδια και τα μανταρίνια, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Καρυδέλαιο Καρύδια Λάχανο Λάχανο κόκκινο Μανταρίνια Ξύδι (βαλσάμικο με μέλι) Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές