Μακαρόν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaron

Υλικά

  • 3 ασπράδια αβγών (100 γρ.)
  • ¼ φλ. (50 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 2/3 φλ. (200 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. (110 γρ.) αμύγδαλο σκόνη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφρός.

Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει  γυαλιστερό, αφράτο και να σχηματίζονται κορυφές.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου.

Προσθέτουμε γρήγορα το μείγμα ζάχαρης-αμυγδάλου στο μείγμα των αβγών και διπλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλασυικής με μικρή ποσότητα μείγματος  και σχηματίζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δίσκους διαμέτρου 4 εκ. αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Αφήνουμε τα μακαρόν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κάνουν κρούστα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν, αλλά να μη ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα μακαρόν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε με μαρμελάδα, γκανάζ, πραλίνα σοκολάτας ή βουτυρόκρεμα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (ασπράδι) Αμύγδαλα Αμύγδαλο (σκόνη) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σχετικές Συνταγές