Κέικ με μήλο και ελαιόλαδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Keik me milo kai elaiolado

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ή 3 αβγά
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 200 ml. ελαιόλαδο 
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.σ. κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι 

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.

Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα με προσοχή.

Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Γαρύφαλλο Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κακάο Κανέλα Κρέμα γάλακτος Μήλο Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές