Αχλάδια με μπλέ τυρί και προσούτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Achladia me mple tyri kai prosoyto

Υλικά

  • 2 αχλάδια, κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. ρόκα
  • 85 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ ή γκοργκονζόλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 170 γρ. (16) μακρόστενες φέτες προσούτο

 

 

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αχλάδια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Απλώνουμε μια φέτα προσούτο στην επιφάνεια εργασίας και τοποθετούμε πάνω σε αυτή ένα κομμάτι αχλάδι, ένα φύλλο ρόκας και τέλος ένα κομμάτι μπλε τυρί.

Τυλίγουμε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αχλάδια Προσούτο Τυρί (Gorgonzola) Τυρί (ροκφόρ)

Σχετικές Συνταγές