Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και μέντα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpiskota me stagones sokolatas kai menta

Υλικά

  • ½ φλ. βούτυρο
  • ½ φλ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 1/2 -3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. σταγόνες σοκολάτας (ημίγλυκη + γάλακτος)
  • 1 φλ. καραμέλες μέντας, θρυμματισμένες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Βουτυρώνουμε δυο ταψιά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τη καστανή και τη κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά, το εκχύλισμα μέντας και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε 12 δόσεις μείγματος σε ένα ταψί και άλλες 12 δόσεις μείγματος σε ένα δεύτερο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Πιέζουμε τις θρυμματισμένες καραμέλες στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-13 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να φουσκώσουν.

Σχετικές Συνταγές