Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 μικροί κουραμπιέδες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Koyrambiedes me eleolado

Υλικά

  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ζάχαρη  άχνη +  επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά  το μείγμα αλευριού –μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες  και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε  το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (κρόκος) Αλεύρι Αμύγδαλα Βανίλια Ελαιόλαδο Ζάχαρη (άχνη) Κονιάκ Λεμόνια (ξύσμα) Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές