Ριζότο με σπανάκι

Υλικά
- 5 κ.σ. βούτυρο (4 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 1 φλ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικό και θυμάρι)
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 φλ. (400 γρ.) ρύζι για ριζότο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 5 φλ. ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
- ¾ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 225 γρ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- αλάτι, κατά βούληση
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τις 4 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί με το βούτυρο και το κρεμμύδι.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να γίνουν διαφανείς και να αρχίσει να ροδίζει.
Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε ½ φλ. από το ζωμό και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, ½ φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Δοκιμάζουμε το ριζότο και προσθέτουμε περισσότερα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
Όταν το ρύζι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη για να μην είναι σφιχτό το ριζότο.
Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.