Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
- 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
- λίγα φύλλα δυόσμου
- ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνουμε το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν.
Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι
Γιαούρτι (στραγγιστό)
Δυόσμος
Ελαιόλαδο
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο (μπούτι)
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Κρεμμύδι
Μπαχάρι
Ντομάτες
Πετιμέζι
Πιπεριά (πράσινη)
Πιπεριές
Ρίγανη
Σκόρδο