Μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 18 μάφινς ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Muffins me zampon kai graviera

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 2/3 φλ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 230 γρ. ζαμπόν, σε κύβους
  • 110 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 18 μάφινς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το γάλα, τα αβγά και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 18 θήκες και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Γραβιέρα Ελαιόλαδο Ζαμπόν Ζάχαρη Μπέικιν πάουντερ Πιπέρι (Καγιέν) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές