Γεμιστό κοτόπουλο με τυριά και μουστάρδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Gemisto kotopoylo me tyria kai moystarda

Υλικά

  • 125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. γραβιέρα ώριμη, τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα, τη πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Με ένα μαχαίρι, σκίζουμε από τη μία πλευρά το κάθε στήθος κοτόπουλο ώστε να ανοίξει σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε το μείγμα των τυριών και της μουστάρδας.

Τυλίγουμε, όχι πολύ σφιχτά, 2 φέτες μπέικον γύρω από το κάθε γεμιστό φιλέτο με και το καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ροδίσει.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γραβιέρα (ώριμη) Κοτόπουλο (στήθος) Μοτσαρέλα Μουστάρδα πικάντικη Μπέικον καπνιστό

Σχετικές Συνταγές