Πικάντικο κριθαράκι με σολομό και αρακά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 180 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μακριά, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 100 γρ. (1/3 φλ.) αρακά, κατεψυγμένο
- 175 ml (½ φλ.) λευκό, ξηρό κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 πρέζα σαφράν
- 560 γρ. φιλέτο σολομό, τεμαχισμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τον αρακά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, 1 και 2/3 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σαφράν και το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αρακάς
Ελαιόλαδο
Κρασί (λευκό)
Κριθαράκι
Κριθαράκι (μέτριο)
Κρόκος Κοζάνης
Μαϊντανός
Ντομάτες (κονκασέ)
Πιπεριά (τσίλι)
Πράσα
Σαφράν
Σκόρδο
Σολομός