Πιτάκια με σπανάκι, μπρόκολο και τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitakia me spanaki mprokolo kai tyri

Υλικά

Για τα πιτάκια:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μπουκετάκια μπρόκολο, κατεψυγμένα
  • 1 ½ φλ. φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. σάλτσα τσίλι
  • 2 φλ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το μπρόκολο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη σάλτσα τσίλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.

Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.

Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.

Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.

Ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε πίτα με γαλοπούλα και μπρόκολο. Συνταγή εδώ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μαϊντανός Μπρόκολο Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη) Σπανάκι Τσίλι (πάστα) Τυρί κίτρινο Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές