Πιλάφι με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pilafi me kotopoylo kai manitaria

Υλικά

  • 1 ½ φλ. λευκό μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι
  • ¼ φλ. βούτυρο, σε κύβους
  • 455 γρ. στήθος κοτόπουλου, τεμαχισμένο
  • 5 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλ. κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το ρύζι να αρχίσει να γυαλίζει.

Ρίχνουμε το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Μόλις το πιλάφι αρχίσει να βράζει,  χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πιλάφι για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές