Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me peponi prosoyto kai motsarela

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 μέτριο πεπόνι, κομμένο
  • 85 γρ προσούτο, κομμένο σε φέτες
  • 225 γρ φρέσκια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε το πεπόνι και τη μοτσαρέλα και ανακινούμε το μπολ απαλά να καλυφθούν τα υλικά με το ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε τις φέτες πεπόνι και τη μοτσαρέλα σε 4 πιάτα και τοποθετούμε από πάνω το προσούτο.

Ραντίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Μέντα Μοτσαρέλα Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου) Πεπόνι Πιπέρι (Μαύρο) Προσούτο

Σχετικές Συνταγές