Μακαρονάδα με αχιβάδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Makaronada me achivades

Υλικά

  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη 
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. (65 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. αχιβάδες, με το κέλυφος
  • 1/2 φλ.(95 ml) λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ’ αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε ½  φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.

Προσθέτουμε τη Χρυσή σπαγετίνη στο τηγάνι και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη Χρυσή σπαγετίνη με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Αχιβάδες Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Κρασί (λευκό) Μαϊντανός Πιπεριά (καυτερή) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές