Μπισκότα ελαιόλαδου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpiskota elaioladoy

Υλικά

  • ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. γιαούρτι
  • ½ φλ. γάλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το bakingpowder, τη μαγειρική σόδα,  το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ελαφρώς τριφτή ζύμη.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε.

Σταδιακά προσθέτουμε στη ζύμη το γάλα , ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές  μαλακό  και κολλώδες μείγμα. Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο γάλα.

Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη και και τη ξαναπλάθουμε σε μπάλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 2,5 εκ. και με ένα μικρό ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου  5-6 εκ.

Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης μας σε ένα αντικολλητικό ταψί, έτσι ώστε το ένα να αγγίζει ελαφρώς το άλλο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά,  μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Γάλα Γιαούρτι Ελαιόλαδο Μπέικιν πάουντερ Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές