Πέννες καρμπονάρα με σολομό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pennes karmponara me solomo

Υλικά

  • 400 γρ. πέννες ριγέ 
  • 2 φιλέτα (350 γρ. / φιλέτο)  φρέσκο σολομό
  • λίγο ελαιόλαδο, για ράντισμα
  • 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 κ.σ. (70 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, ψιλοτριμμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½  κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα σολομού και από τις δυο πλευρές, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι και κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε κομμάτια.

Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το πεκορίνο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, που μαγειρεύονται.

Μόλις οι πέννες είναι έτοιμες, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Με γρήγορες κινήσεις, ρίχνουμε το μείγμα αβγών στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τις πέννες σε 4 πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πεκορίνο και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Penne - Πέννες) Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός

Σχετικές Συνταγές