Μπουρεκάκια με κοτόπουλο και τυριά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 3 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και θρυμματισμένο
- 230 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών, τριμμένα
- 115 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- ¼ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 πακέτο στρογγυλά κουρού (2Χ10), ξεπαγωμένα
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. νερό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα κίτρινων τυριών, το τυρί κρέμα, την κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε ½ κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.
Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι.
Χτυπάμε το αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι
Ζύμη κουρού
Κοτόπουλο (στήθος)
Κύμινο
Μείγμα κίτρινων τυριών
Νερό
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (jalapeño)
Πιπεριά (καυτερή)
Πιπεριά (κόκκινη)
Τυρί κρέμα