Τάρτα σφολιάτας με ντομάτα, τυρί και φρέσκο θυμάρι

Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λίγο βούτυρο, για άλειμμα
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 2 φλ έμενταλ, τριμμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι + επιπλέον για γαρνιτούρα
- λίγο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μουστάρδα.
Πασπαλίζουμε τη βάση της τάρτας με το έμενταλ, φροντίζοντας να την καλύψουμε ομοιόμορφα με το τυρί.
Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.
Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τα φρέσκια φύλλα θυμαριού.
Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε πάλι με χοντρό αλάτι και κόβουμε την τάρτα σε 6 - 8 κομμάτια.
Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε την τάρτα σφολιάτας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Με το δεύτερο φύλλο του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε τάρτα σφολιάτας με αχλάδια. Συνταγή εδώ