Κολοκυθάκια με σάλτσα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kolokythakia me saltsa ntomatas

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 800 γρ ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 12 μικρά κολοκυθάκια, τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε  3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ και βράζουμε.

Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε το πιάτο κρύο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Άνηθος Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κολοκυθάκια Κρεμμύδι Ντοματάκια κονκασέ Ντοματοπελτές Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές