Χωριάτικα λουκάνικα με κρέμα βαλσάμικου και φακές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Horiatika loykanika me krema valsamikoy kai fakes

Υλικά

  • 4 χοιρινά χωριάτικα λουκάνικα
  • 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 250γρ φακές, μαγειρεμένες
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/2 πράσο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200ml ζωμός κοτόπουλο
  • μαϊντανός, κομμένος, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα λουκάνικα και τα περνάμε με ένα πινέλο με κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι.

Ψήνουμε  τα λουκάνικα για 25 λεπτά, γυρνώντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αλείφοντάς τα με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σέλερι και το καρότο και κόβουμε το πράσο σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τις μαγειρεμένες φακές και το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα  5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Ζωμός (κότας) Καρότα Λουκάνικο (χωριάτικο) Μαϊντανός Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι) Πράσα Σέλερι Φακές

Σχετικές Συνταγές