Χοιρινό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Choirino psaronefri me damaskina kai portokali

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα 
  • 100 ml πετιμέζι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας.

Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια .

Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας. 10 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο ίσα να μαλακώσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Κρασί (κόκκινο) Πετιμέζι Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι Ψαρονέφρι

Σχετικές Συνταγές