Λεμονάτα ζυμαρικά linguine με καβουρόψιχα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lemonata zymarika linguine me kavoyropsicha

Υλικά

  • 400γρ ζυμαρικά λιγκουίνι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 400γρ καβουρόψιχα
  • 1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσινη πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ½ λεμόνι,  χυμός 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει.

Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά λινγκουίνι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν αλ ντέντε.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε την καβουρόψιχα, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά τσίλι, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι θρυμματίζοντας την καβουρόψιχα.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μείγμα καβουρόψιχας, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Ραντίζουμε με λίγο ακόμα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε επιπλέον χυμό λεμονιού, εφόσον επιθυμούμε.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Linguine - Λινγκουίνι) Καβουρόψιχα Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (τσίλι) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές