Σαλάτα με πλιγούρι ψητά λαχανικά και γιαούρτι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Υλικά
- 1 φλ. τσ. πλιγούρι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5 λιαστές ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
- 1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 150 γρ γιαούρτι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 15' περίπου.
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι . Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το γιαούρτι, τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός
Γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Κολοκυθάκια
Κρεμμύδι
Λιαστές ντομάτες
Μαϊντανός
Ξύδι (βαλσάμικο)
Πιπεριά (κίτρινη)
Πιπεριά (Φλωρίνης)
Πιπεριές
Πλιγούρι
Σκόρδο