Σουβλάκια κεφτεδάκια με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soyvlakia keftedakia me lachanika

Υλικά

  • ½ κ.σ. μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο)
  • ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ¼ φλ ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 450γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ¼ φλ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά

 

Διαδικασία

Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 -60 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, την ψίχα ψωμιού, το αβγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Φτιάχνουμε κεφτεδάκια με τα χέρια.

Περνάμε τα κεφτεδάκια στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη και την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά.

Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Περνάμε τα σουβλάκια μας με τη σάλτσα ντομάτας, τα γυρνάμε ξανά και αλείφουμε και πάλι με σάλτσα ντομάτας.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη  για 1 λεπτό πριν σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές