Πικάντικο ρύζι με λουκάνικο και κοτόπουλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantiko rizi me loykaniko kai kotopoylo

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλο, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 75γρ πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, σε φέτες
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 250γρ ρύζι 
  • 400γρ ντομάτα κονκασέ
  • 350ml ζωμός κότας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το λουκάνικο, το μείγμα μπαχαρικών cajun και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ρύζι, την ντομάτα και το ζωμό κότας.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές