Σολομός στο γκριλ με σάλτσα wasabi

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Solomos sto gkril me saltsa wasabi

Υλικά

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ξινόκρεμα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα με wasabi
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ελαφριά
  • νερό

Για το σολομό:

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • ½  κ.σ. σάλτσα σόγιας, ελαφριά
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα
  • νιφάδες τσίλι, για γαρνίρισμα
  • 3 κ.γ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ξινόκρεμα, τη μαγιονέζα με wasabi, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά νερό, ανάλογα με το πόσο παχύρευστη επιθυμούμε τη σάλτσα μας.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φυτικό λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο σχαροτήγανο και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Γαρνίρουμε το σολομό με νιφάδες τσίλι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε με συνοδεία σάλτσας wasabi και σαλάτας ή λαχανικών της αρεσκείας μας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Κρεμμυδάκια φρέσκα Λάδι φυτικό Λεμόνια (χυμός) Μαγιονέζα με wasabi Νερό Ξινόκρεμα Πιπέρι (Μαύρο) Σόγια (σάλτσα) Σολομός Τσίλι (νιφάδες)

Σχετικές Συνταγές