Cupcakes αμυγδάλου με γλάσο κρέμας τυριού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 μικρά / 12 μεγάλα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Cupcakes amygdaloy me glaso kremas tyrioy

Υλικά

Για τα cupcakes:
  • 70γρ πάστα αμυγδάλου
  • 1/3 φλ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό, ασπράδι
  • 1/4 φλ γάλα με 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2/3 φλ (85γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο:

  • 56γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά, μαλακωμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλ ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Για τα cupcakes:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα.

Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε  να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes,  βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.

Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Αμύγδαλο (πάστα) Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Λάδι φυτικό Μπέικιν πάουντερ Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές