Πεϊνιρλί με τυριά και αβγό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 μεγάλα πεϊνιρλί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Peinirli me tyria kai avgo

Υλικά

  • 1 κ.γ. ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 2 1/4 φλ τυρί γκούντα,τριμμένο
  • 1 φλ φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αβγά
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, σε κύβους

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2/3 φλ. νερό ζεστό και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρίσει.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύομε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 4 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.

Βάζουμε ένα ταψί χαμηλά στο φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 250C .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Πιέζουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.

Σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης σε μεγάλη οβάλ λαγάνα.

Σηκώνουμε τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνουμε προς τα μέσα για να φτιάξουμε βάρκα.

Μοιράζουμε το μείγμα τυριών στις 2 βάρκες ζύμης.

Μεταφέρουμε τα πεϊνιρλί στο ταψί μας και ψήνουμε για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σπάμε 1 αβγό στο κέντρο του κάθε πεϊνιρλί .

Επιστρέφουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά.

Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Ελαιόλαδο Ζάχαρη Μαγιά Τυρί γκούντα Φέτα

Σχετικές Συνταγές