Γεμιστά αβγά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemista avga

Υλικά

  • 6 αβγά, βραστά, σφιχτά
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. σέλερι, λεπτοκομμένο
  • 1 πρέζα πάπρικα καπνιστή

Διαδικασία

Κόβουμε τα αβγά στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους.

Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και με ένα πιρούνι τους κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σέλερι και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ζάχαρη Κρεμμύδι Μαγιονέζα Μουστάρδα Ξύδι (λευκό) Πάπρικα Σέλερι

Σχετικές Συνταγές