Πασχαλινά κεκάκια βανίλιας με γλάσο λευκής σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Paschalina kekakia vanilias me glaso leykis sokolatas

Υλικά

Για τα κεκάκια:

  • 125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 ζάχαρη άχνη
  • 125γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γάλα

Για το γλάσο:

  • 50γρ λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • μικρά σοκολατένια αβγουλάκια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για κέικ.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το μείγμα γάλα με βανίλια και χτυπάμε με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρύ.

Μοιράζουμε το μείγμα στα 6 φορμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα κέικς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε για 1-2  λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τα κέικς και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέυουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μεταφέρουμε τα κέικς σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας.

Γαρνίρουμε με σοκολατένια αβγουλάκια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγά σοκολατένια Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα (λευκή)

Σχετικές Συνταγές