Φλογέρες με μπρόκολο και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Flogeres me mprokolo kai feta

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κεφάλι μπρόκολο, λεπτοκομμένο
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3/4 φλ τυρί φέτα
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 8 φύλλα παραδοσιακά (1 πακέτο)
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. σουσάμι, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να γίνει διαφανές.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να αρχίσει να μαλακώνει, αλλά να διατηρεί το χρώμα του.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσθέτουμε το αβγό και τη φέτα και ανακατεύουμε.

Ξεδιπλώνουμε τα 8 παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.

Παίρνουμε 2 φύλλα (το ένα πάνω στο άλλο) και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν.

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο.

Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε.

Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα.

Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα για να πάρουμε 12 φλογέρες.

Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες, γαρνίρουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Βούτυρο Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μοσχοκάρυδο Μπρόκολο Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σουσάμι Φέτα Φύλλο (παραδοσιακό)

Σχετικές Συνταγές