Ρεβίθια με φασολάκια κοκκινιστά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Revithia me fasolakia kokkinista

Υλικά

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 500γρ φασολάκια 
  • 790γρ ντομάτα κονκασέ με το χυμό της
  • 600γρ ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πελτές.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, τα ρεβίθια και 3 φλ νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Κύμινο Ντομάτες (κονκασέ) Ντοματοπελτές Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές