Μπακαλιάρος με μανιτάρια και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpakaliaros me manitaria kai tzintzer

Υλικά

450 γρ φιλέτα μπακαλιάρου

1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ,  λεπτοκομμένο

2 κ.γ. φυτικό λάδι

226 γρ μανιτάρια

1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χωρίς σπόρια, σε ροδέλες

1/2 φλ κρεμμυδάκι, κομμένο

1/4 φλ ξηρό λευκό κρασί

2/3 φλ ζωμός κοτόπουλου, χωρίς πολύ αλάτι

πράσινο κρεμμυδάκι, σε λεπτές λωρίδες

φρέσκο τζίντζερ, σε πολύ λεπτές φέτες 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα φιλέτα μπακαλιάρου και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το  λάδι , ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και μαγειρεύουμε  σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/2 φλ κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά,  ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Ρίχνουμε το  ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε.

Προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα, τοποθετώντας το πάνω από τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 4-6 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαλακώσει και να αποσπάται η σάρκα του.

Γαρνίρουμε το ψάρι με λεπτές λωρίδες πράσινο κρεμμυδάκι και φρέσκο τζίνζερ και σερβίρουμε συνοδευόμενο από τα λαχανικά.

Τέλος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά  με το ζωμό.

Σχετικές Συνταγές