Κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keik me portokali kai elaiolado

Υλικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 1 μεγάλο λεμόνι, ακέρωτο
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 175γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 175γρ αμύγδαλο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Πλένουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Καλύπτουμε με νερό και φέρνουμε στο σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και βάζουμε τη φλούδα και το εσωτερικό του στον κάδο του μπλέντερ.

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το εσωτερικό του.

Ρίχνουμε τη φλούδα του λεμονιού στον κάδο  μπλέντερ μαζί με το πορτοκάλι, τα κάνουμε πουρέ και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη και τα αβγά, μέχρι να γίνουν αφράτα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε και τον πουρέ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 20εκ., απλώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αμύγδαλα Ελαιόλαδο Ζάχαρη (άχνη) Λεμόνια Λεμόνια (φλούδα) Μπέικιν πάουντερ Πορτοκάλι

Σχετικές Συνταγές